preskoči na sadržaj
ONLINE NASTAVA 25-28.1.2022.

VAŽNO!

Od 25. do 28. siječnja 2022. godine (ovaj tjedan) nastava će se održavati online (model C). 

POSTUPANJE S OBOLJELIMA, BLISKIM KONTAKTIMA OBOLJELIH I PREKID IZOLACIJE I KARANTENE (Verzija 18, 24.1.2022.)

 

 

ULAZ U ŠKOLU OD UTORKA 16.11.2021.

OBAVIJEST!

Od utorka 16. 11. 2021. svi djelatnici prilikom ulaska u prostor škole moraju imati valjanu COVID potvrdu ili drugu odgovarajuću potvrdu, prema Odluci u prilogu. Odluka se ne odnosi na učenike škole.

Obavijest

VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE I OSTALE POSJETITELJE!

ULAZAK U ŠKOLU OD 16.11.2021. GODINE 

Poštovani roditelji te ostali posjetitelji Ekonomske škole Pula,

sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, od utorka, 16. studenog 2021. godine za ulazak u službene prostorije Ekonomske škole Pula potrebno je predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Drugi odgovarajući dokazi navedi su u Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.

Mole se roditelji i ostali posjetitelji da, ukoliko je moguće, najave svoj dolazak u školu te da pri ulasku u školu daju na uvid COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Preporuča se komunikacija u što većoj mjeri putem elektroničke pošte:

 email ekonomska-skola-pula@pu.t-com.hr

email ured@ss-ekonomska-pu.skole.hr

 

Prilog: 

Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova

VAŽNE INFORMACIJE, COVID-19

V A Ž N O !

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

1.  Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID- 19. u šk.god. 2021./2022. (HZJZ, 26.8.2021.)                              Dokument     
2. Postupak kod jednog učenika oboljelog od COVID-19 koji je bio na nastavi u vrijeme zaraznosti (HZJZ, 25.9.2021.) Dokument
3. Dobrovoljno cijepljenje djece protiv COVID-19 u dobi 12 i više godina. (HZJZ, 27.9.2021.) Dokument
     
Vijesti

ICT Edu

Nastavnici ponovo u klupama !

 

Sve brži razvoj informatičkih tehnologija prednosti koje donosi njihovo korištenje i opasnosti koje vrebaju na globalnoj mreži potaknulo je CARNet i Ministarstvom znanosti, obrazovanja sa Agencijom za odgoj i obrazovanje u veliki projekt informatičke edukacije pod nazivom ICT Edu. Kliknite ...

 


Nastavnici ponovo u klupama !

 

Sve brži razvoj informatičkih tehnologija prednosti koje donosi njihovo korištenje i opasnosti koje vrebaju na globalnoj mreži potaknulo je CARNet i Ministarstvom znanosti, obrazovanja sa Agencijom za odgoj i obrazovanje u veliki projekt informatičke edukacije pod nazivom ICT Edu. Preko 50 000 djelatnika i osnovnim i srednjim školama – učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja morati će se odazvati na nekoliko popodnevnih radionica (modula) u trajanju od 180 do 220 minuta. Planirano je da se prva radionica održi od 8. studenog 2010. do 31.kolovoza 2011. Postoji mogućnost da se u istom vremenskom periodu održi i druga radionica, ali će se ona održati najvjerojatnije u slijedećoj školskoj godini. Razlog je dobro poznat pojam – recesija.

Postavljeni cilj je upoznati i uključiti sve djelatnike u osnovnim i srednjim školama sa velikim brojem elektronski obrađenih sadržaja objavljenih od strane CARNet i Ministarstva znanosti, obrazovanja i Športa. (www.carnet.hr, www.skole.hr). Osim velike količine nastavničkih materijala, velikim udjelom uradaka samih nastavnika, naglasak se stavlja i na korištenje „pametne ploče“ i videokonferencijskog učenja u čemu do sada najviše prednjače medicinske srednje škole u projektu E-medica (www.e-medica.hr).

Sigurnost na internetu i tema je kojom će se djelatnicima u nekoliko prezentacija i primjera pokazati koje sve potencijalne opasnosti osobito na sve popularnijim društvenim mrežama. Govoriti će se o novoj vrsti nasilja – (vršnjačkom) elektronskom zlostavljanju. Najviše je prisutan na popularnom Facebooku gdje se na jednom primjeru želi dati do znanja da objavljivanje neprimjerenih ili manje primjerenih fotografija drugih osoba može povlačiti i kaznenu odgovornosti. Stoga su za nastavnike, učenike i roditelje pripremljeni edukativni leci ne tu temu.

Svi djelatnici i učenici imaju svoj elektronički identitet koji ih prati od osnovne škole do kraja školovanja i na raspolaganju im je vlastita e-mail adresu u obliku ime.prezimex@skole.hr sa 100 MB memorijskog prostora na CARNet-ovim serverima. Prema iskustvima nekoliko djelatnika u obrazovnom sustavu webmail.skole.hr alat ništa nije lošiji od velikih sustava poput google ili yahoo maila a ima i jednu veliku prednost: nalazi se u hrvatskoj. Time smo neovisni o pucanju veza prema vani a komunikacija je znatno brža jer se koristi većinom dobro razvijeni prijenosni optički sustav.

 

Sadržaji koji će biti obuhvaćeni ovom edukacijom su:

MODUL 1 - osnovne i srednje škole

• Elektronički identitet u AAI@EduHr sustavu • Sigurnost na Internetu
• Komunikacija elektroničkom poštom (CARNetov webmail)
• Portal za škole

 

MODUL 2 – za osnovne škole

• Učilica
• Digitalni nastavni sadržaji (LMS)
• Web kolaboracija (Adobe Connect Pro)
 

MODUL 2 - srednje škole

• Digitalni nastavni sadržaji (LMS)
• Interaktivna ploča za interaktivno učenje
• Web kolaboracija (Adobe Connect Pro)

Neki oblik lobiranja na CARNet-ov e-mail sustav i korištenje njegovih mogućnosti tema je koje će biti obrađena.

 

 

Projekat pod imenom ICT-edu započeo je početkom godine, ima osam faza i svoju hijerarhiju: CARNet projektni tim -voditelji regionalnih edukatora -regionalni edukatori - edukatori. Početkom 2010. je imenovano pet voditelja regija odnostno osoba koje će vodite osposobljavanje regionalnih edukatora.

Regije su Dalmacija, Primorije, Slavonija, Podravina i Zagreb. Zatim su regionalni edukatori, njih 30, obučavani od 19. do 21. svibnja u Zagrebu kako da educiraju edukatore. Krajem kolovoza regionalni edukatori održali su radionicu u kojoj su educirali edukatore-osobe koje će poučavati sve ostale nastavnike i djelatnike u osnovnim i srednjim školama..

 

Ostalo je najvažnija i najopsežnija faza: edukacija svih nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja. Svi ravnatelji su dobili službenu obavijest u kojoj su dužni osigurati informatičku učionicu sa pomagalima i u suradnji sa edukatorom koji im je dodijeljen dogovoriti termin održavanja radionice najkasnije do 4. studenoga. U nekim školama će biti održano 2 ili 3 predavanja jer je definiran maksimalan broj od 30 polaznika u jednom terminu. U zadnjoj fazi će se napraviti analiza projakta i izrada završnog izvješća. Pokaže li se projekat uspješnim na redu je 3. radionica i tako dalje.

 

Vjerojatno najveći potencijal i najveće mogućnosti unaprjeđenje nastavog procesa omogućuje videokonferencijski alat Adobe Connect Pro, sličan sveprisutnom Skypu ali sa puno više administratorskih mogućnosti. Alat u velikoj mjeri štedi vrijeme i novac sudionika koji su smješteni u svojim učionicama i na projektoru gledaju sliku prezentatora, slušaju njegovo predavanje, razmjenjuju poruke, imaju kontrolu nad udaljenim resursima. Ako bi nastavnici dobro ovladali njime, svaki nastavnik bi mogao naći područje koje bi dobro izučio i pripremio za videokonferenciju. Dobro pripremljen na neku temu, videolinkom uz aktivno sudjelovanje većeg broja učionica međusobno udaljene stotinama kilometara, nastavnik bi svoje bi znanje umjesto u svojoj učionici podijelio sa znatno većim brojem slušatelja, diskutirao, raspravljao, analizirao, provodio ankete. Možda bi bilo dobro da Ministarstvo jednom nepopularnom mjerom «obaveznim» natjera svakoga nastavnika da održi jedno videokonferencijsko predavanje u toku školske godine a za dobar rad i nagradi-motivira novčanim iznosom one koji su se potrudili

 

Preneseno sa: http://www.kulen.net/clanak.asp?id=719Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sonja Bulešić Milić   datum: 3. 11. 2010.

Kalendar šk.god. 2021./2022.

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

 

  • Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga 2021 . godine i traje do 3. studenoga 2021. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2021. godine.
  • Prvi dio zimskoga odmora (Božićni praznici) za učenike počinje 24. prosinca 2021. godine i traje do 7. siječnja 2022. godine, s tim da nastava počinje 10. siječnja 2022. godine.
  • Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 21. veljače 2022 . godine i završava 25. veljače 2022. godine, s tim da nastava počinje 28. veljače 2022. godine.
  • Proljetni odmor (Uskrsni praznici) za učenike počinje 14. travnja 2022 . godine i završava 22. travnja 2022. godine, s tim da nastava počinje 25. travnja 2022. godine.

Izvor: https://ucenici.com/kalendar-za-2021-2022-godinu-s-cetiri-kraca-odmora-ucenika/

Album

Popis postojećih albuma:


Naziv albuma
Kreirao
Datum


Sonja Bulešić Milić
30. 4. 2018. 09:22
Sonja Bulešić Milić
17. 4. 2018. 12:18
Sonja Bulešić Milić
17. 4. 2018. 11:48
Sonja Bulešić Milić
26. 3. 2018. 14:44
Sonja Bulešić Milić
19. 3. 2018. 12:04
Sonja Bulešić Milić
15. 2. 2018. 16:13


Izjava o privatnosti

Ekonomska škola Pula poštuje privatnost posjetitelja ovog weba, te će sve prikupljene podatke prilikom ispunjavanja obrazaca koristiti isključivo u svrhe autentifikacije korisnika, analize i statistike. Ekonomska škola Pula ni u kojem trenutku neće podatke o korisnicima i posjetiteljima weba ponuditi trećim stranama kao relevantne podatke.

Ekonomska škola Pula ne snosi odgovornost za eventualnu štetu na računalu nastalu preuzimanjem datoteka s ovog weba ili s internetskih stranica do kojih čitatelji dođu putem poveznica s ovog weba.

Sve promjene politike privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.

Izjava o pristupačnosti
POPIS

PRONAĐI SE!

POPIS UČENIKA 1948.-2020.

Za pretragu kliknite na sličicu iznad 


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Korisne poveznice

Stručni časopisi

Dnevni tisak
 • Glas Istre


Vrijeme

Anketa (mala)
Posjetitelji weba, vi ste...
Državna matura


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2010.

Ukupno: 1084926
Danas: 2

Upitnik

Koliko znaš o zdravoj prehrani provjeri OVDJE wink


Tražilica
preskoči na navigaciju