preskoči na sadržaj
ONLINE NASTAVA 25-28.1.2022.

VAŽNO!

Od 25. do 28. siječnja 2022. godine (ovaj tjedan) nastava će se održavati online (model C). 

POSTUPANJE S OBOLJELIMA, BLISKIM KONTAKTIMA OBOLJELIH I PREKID IZOLACIJE I KARANTENE (Verzija 18, 24.1.2022.)

 

 

ULAZ U ŠKOLU OD UTORKA 16.11.2021.

OBAVIJEST!

Od utorka 16. 11. 2021. svi djelatnici prilikom ulaska u prostor škole moraju imati valjanu COVID potvrdu ili drugu odgovarajuću potvrdu, prema Odluci u prilogu. Odluka se ne odnosi na učenike škole.

Obavijest

VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE I OSTALE POSJETITELJE!

ULAZAK U ŠKOLU OD 16.11.2021. GODINE 

Poštovani roditelji te ostali posjetitelji Ekonomske škole Pula,

sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, od utorka, 16. studenog 2021. godine za ulazak u službene prostorije Ekonomske škole Pula potrebno je predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Drugi odgovarajući dokazi navedi su u Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.

Mole se roditelji i ostali posjetitelji da, ukoliko je moguće, najave svoj dolazak u školu te da pri ulasku u školu daju na uvid COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Preporuča se komunikacija u što većoj mjeri putem elektroničke pošte:

 email ekonomska-skola-pula@pu.t-com.hr

email ured@ss-ekonomska-pu.skole.hr

 

Prilog: 

Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova

VAŽNE INFORMACIJE, COVID-19

V A Ž N O !

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

1.  Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID- 19. u šk.god. 2021./2022. (HZJZ, 26.8.2021.)                              Dokument     
2. Postupak kod jednog učenika oboljelog od COVID-19 koji je bio na nastavi u vrijeme zaraznosti (HZJZ, 25.9.2021.) Dokument
3. Dobrovoljno cijepljenje djece protiv COVID-19 u dobi 12 i više godina. (HZJZ, 27.9.2021.) Dokument
     
Vijesti

IRB - povijest

(„Istraživanja pokazuju da se mladi do 14. godine života odluče što ne žele studirati, odnosno što ne žele biti u životu. Zato popularizaciju znanosti treba, prije svega, usmjeriti na djecu u dobi između 10 i 14 godina.“ Pročitaj cijeli prilog, klikni na sliku dolje)

klikni na:::


Povijest

Povijest IRB-a

1950.

Privredni savjet i Vlada SFRJ donose odluku o osnivanju Instituta iz područja atomske fizike u sastavu JAZU u Zagrebu. Iste godine JAZU osniva Odbor za izgradnju Instituta i počinje njegova gradnja prema nacrtu arhitekta Kazimira Ostrogovića.

1951.

Na prijedlog akademika Ivana Supeka Institut dobiva ime po znamenitom hrvatskom fizičaru i astronomu iz 18. stoljeća Josipu Ruđeru Boškoviću.

1952.

Predsjedništvo JAZU prihvaća Privremeni pravilnik Instituta kojim se uvodi Vijeće instituta i funkcije predsjednika i potpredsjednika Vijeća te tehnički direktor. Za predsjednika Vijeća izabran je Ivan Supek, a za tehničkog direktora Herman Mattes. Institut je organiziran u četiri odjela: Teorijsku fiziku, Nuklearnu fiziku I (generatori s elektronikom), Nuklearnu fiziku II (metode motrenja) i Molekularnu fiziku.

counting_room

1954.

Temeljem odluke Vijeća Instituta umjesto dotadašnjih odjela ustanovljene su sljedeće grupe: Teorijska, Nuklearno-strukturna, Neutronska, Visoko-energetska, Elektronička, Spektralno-strukturna, Fizičko-kemijska, Radioizotopna i Ciklotronska. Prvi se put spominje i Opći sektor u koji su uključeni Uprava i Knjižnica.

1955.

Rješenjem Saveznog izvršnog vijeća Institut je izdvojen iz sastava JAZU te postaje ustanova sa samostalnim financiranjem. Institutom upravljaju Upravni odbor, Naučni savjet i direktor.

1957.

Pokrenut je poslijediplomski studij iz prirodnih znanosti kao prvi poslijediplomski studij u SFRJ.

1962.

Pušten je u pogon ciklotron koji je ubrzavao deuterone do energije od 16MeV s intenzitetom snopa do nekoliko stotina mikroampera. Ciklotron je izgrađen isključivo vlastitim snagama djelatnika Instituta uz pomoć hrvatske industrije i koristio se za proizvodnju radio-farmaceutika.

mass_spectrometer

1963.

Novim ustrojem Naučni sektor organizira se u sedam Odjela: Teorijsku fiziku, Nuklearna i atomska istraživanja, Čvrsto stanje, Elektroniku, Fizičku kemiju, Organsku kemiju i biokemiju te Biologiju. Time Institut učvršćuje svoj multidisciplinarni karakter.

1969.

Institut za biologiju mora JAZU u Rovinju udružuje se s Institutom Ruđer Bošković, čime je osnovan novi odjel unutar Znanstvenog sektora – Centar za istraživanje mora. Dio laboratorija novo osnovanog Centra smješten je i u Zagrebu.

1973.

Nakon donošenja novog Ustava SFRJ i SRH te Zakona o udruženom radu Institut se samoupravno konstituira i organizira u dvanaest osnovnih organizacija udruženih u radnu organizaciju Institut Ruđer Bošković. Istraživanja se financiraju putem Samoupravnih interesnih zajednica i stimulira se direktna suradnja s gospodarstvom.

1990.

Izgrađeno je V. krilo Instituta za potrebe Centra za molekularnu genetiku, u kojem su danas smješteni Zavod za molekularnu biologiju i dio laboratorija Zavoda za molekularnu medicinu.

lair_14

1991.

Agresija JNA na Hrvatsku i Domovinski obrambeni rat ostavljaju dubok pečat na Institut i njegovu djelatnost. Znanstvenici i službenici Instituta daju zamjetan obol u obrani i u međunarodnom priznanju Republike Hrvatske. Zahvaljujući vrlo razvijenim međunarodnim vezama, znanstvenici Instituta organizirali su potpisivanje apela nobelovaca za mir u Republici Hrvatskoj, koji su u konačnici potpisala 126 dobitnika Nobelove nagrade. Tekst Apela napisao je Ivo Banac, a potpis Linusa Paulinga bio je otponac za akciju. Apel je (s potpisom 104 nobelovca) objavljen u New York Timesu 14. siječnja 1992. godine.

1994.

Institut se reorganizira u tri Odjela (Odjel za kemiju, Odjel za fiziku, Odjel za biologiju s medicinom) i dva Centra (Centar za istraživanje mora i Centar za atomska i laserska istraživanja) koji se sastoje od zavoda. Institut se počinje financirati putem javnog nadmetanja za programe/projekte Ministarstva znanosti, tehnologije i informatike (danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa).

1997.

Ukidaju se Odjeli i Institut se organizira u dvanaest Zavoda. Naknadnim osnivanjem Centra za NMR i Centra za informatiku i računarstvo Institut poprima današnju organizacijsku strukturu.

tandem_van_der_graaff_accelerator

2005.

Osnovane su prve spin-off tvrtke Instituta. Tvrtka Biozyne nastala je s ciljem istraživanja i razvoja u području optimiziranih aktivnih supstanci molekula s potencijalnim antitumorskim djelovanjem. Tvrtka Chirallica farmaceutskoj, kemijskoj i ostalim industrijama pruža inovativna, efikasna i optimalna rješenja za kemijsku analizu, sintezu i separaciju ciljanih spojeva.

2006.

U okviru Projekta tehnologijskog razvoja financiranog iz zajma Svjetske banke osnovana je IRB-ova tvrtka Ruđer Inovacije d.o.o kao ured za komercijalizaciju znanja i transfer tehnologije.

2007.

Osnovane su tri spin off tvrtke IRB-a. Tvrtka Initium futuri osnovana je s ciljem razvoja visokih informacijskih tehnologija s naglaskom na razvoj programskih rješenja. Tvrtka Ruđer Medikol Ciklotron bavi se proizvodnjom radionuklida potrebnih za tumorsku dijagnostiku, ali i daljnjim istraživanjem i razvojem novih radionuklida i ostalih fizikalnih procesa vezanih za ciklotron. Tvtka Ruđer Medikol Dijagnostika pruža usluge genetičkog testiranja za nasljednu sklonost za rak dojke i jajnika.

2009.

Prihvaćen je novi Statut Instituta koji daje podlogu za neovisnu međunarodnu evaluaciju i reorganizaciju IRB-a u podinstitute i centre.

IRB_Josipovic19

2009.

U novouređenu ciklotronsku dvoranu smješten je novi, 18 MeV-ski ciklotron Cyclone 18/9 HC tvrtke IBA Molecular iz belgijskog Louvain-la-Neuvea. Svoju će primjenu osim u proizvodnji radiofarmaceutika za potrebe medicinske dijagnostike naći i u temeljnim znanstvenim istraživanjima iz fizike, radiokemije i biomedicine.

2010.

Osnovana je spin off tvrka Artes Calculi bazirana na Robin Hood metodi, čime je IRB postao vodeća znanstvena institucija u Hrvatskoj u osnivanju spin off društava utemeljenih na rezultatima istraživačkog rada koji svugdje u svijetu predstavljaju jedan od najvećih motora u pokretanju gospodarstva.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sonja Bulešić Milić   datum: 10. 4. 2013.

Kalendar šk.god. 2021./2022.

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

 

  • Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga 2021 . godine i traje do 3. studenoga 2021. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2021. godine.
  • Prvi dio zimskoga odmora (Božićni praznici) za učenike počinje 24. prosinca 2021. godine i traje do 7. siječnja 2022. godine, s tim da nastava počinje 10. siječnja 2022. godine.
  • Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 21. veljače 2022 . godine i završava 25. veljače 2022. godine, s tim da nastava počinje 28. veljače 2022. godine.
  • Proljetni odmor (Uskrsni praznici) za učenike počinje 14. travnja 2022 . godine i završava 22. travnja 2022. godine, s tim da nastava počinje 25. travnja 2022. godine.

Izvor: https://ucenici.com/kalendar-za-2021-2022-godinu-s-cetiri-kraca-odmora-ucenika/

Album

Popis postojećih albuma:


Naziv albuma
Kreirao
Datum


Sonja Bulešić Milić
30. 4. 2018. 09:22
Sonja Bulešić Milić
17. 4. 2018. 12:18
Sonja Bulešić Milić
17. 4. 2018. 11:48
Sonja Bulešić Milić
26. 3. 2018. 14:44
Sonja Bulešić Milić
19. 3. 2018. 12:04
Sonja Bulešić Milić
15. 2. 2018. 16:13


Izjava o privatnosti

Ekonomska škola Pula poštuje privatnost posjetitelja ovog weba, te će sve prikupljene podatke prilikom ispunjavanja obrazaca koristiti isključivo u svrhe autentifikacije korisnika, analize i statistike. Ekonomska škola Pula ni u kojem trenutku neće podatke o korisnicima i posjetiteljima weba ponuditi trećim stranama kao relevantne podatke.

Ekonomska škola Pula ne snosi odgovornost za eventualnu štetu na računalu nastalu preuzimanjem datoteka s ovog weba ili s internetskih stranica do kojih čitatelji dođu putem poveznica s ovog weba.

Sve promjene politike privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.

Izjava o pristupačnosti
POPIS

PRONAĐI SE!

POPIS UČENIKA 1948.-2020.

Za pretragu kliknite na sličicu iznad 


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Korisne poveznice

Stručni časopisi

Dnevni tisak
 • Glas Istre


Vrijeme

Anketa (mala)
Posjetitelji weba, vi ste...
Državna matura


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2010.

Ukupno: 1084926
Danas: 2

Upitnik

Koliko znaš o zdravoj prehrani provjeri OVDJE wink


Tražilica
preskoči na navigaciju