preskoči na sadržaj
ONLINE NASTAVA 25-28.1.2022.

VAŽNO!

Od 25. do 28. siječnja 2022. godine (ovaj tjedan) nastava će se održavati online (model C). 

POSTUPANJE S OBOLJELIMA, BLISKIM KONTAKTIMA OBOLJELIH I PREKID IZOLACIJE I KARANTENE (Verzija 18, 24.1.2022.)

 

 

ULAZ U ŠKOLU OD UTORKA 16.11.2021.

OBAVIJEST!

Od utorka 16. 11. 2021. svi djelatnici prilikom ulaska u prostor škole moraju imati valjanu COVID potvrdu ili drugu odgovarajuću potvrdu, prema Odluci u prilogu. Odluka se ne odnosi na učenike škole.

Obavijest

VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE I OSTALE POSJETITELJE!

ULAZAK U ŠKOLU OD 16.11.2021. GODINE 

Poštovani roditelji te ostali posjetitelji Ekonomske škole Pula,

sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, od utorka, 16. studenog 2021. godine za ulazak u službene prostorije Ekonomske škole Pula potrebno je predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Drugi odgovarajući dokazi navedi su u Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.

Mole se roditelji i ostali posjetitelji da, ukoliko je moguće, najave svoj dolazak u školu te da pri ulasku u školu daju na uvid COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Preporuča se komunikacija u što većoj mjeri putem elektroničke pošte:

 email ekonomska-skola-pula@pu.t-com.hr

email ured@ss-ekonomska-pu.skole.hr

 

Prilog: 

Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova

VAŽNE INFORMACIJE, COVID-19

V A Ž N O !

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

1.  Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID- 19. u šk.god. 2021./2022. (HZJZ, 26.8.2021.)                              Dokument     
2. Postupak kod jednog učenika oboljelog od COVID-19 koji je bio na nastavi u vrijeme zaraznosti (HZJZ, 25.9.2021.) Dokument
3. Dobrovoljno cijepljenje djece protiv COVID-19 u dobi 12 i više godina. (HZJZ, 27.9.2021.) Dokument
     
Vijesti

5 ključeva sigurnosti hrane

(Preneseno sa: http://www.hah.hr/5_kljuceva.php)

 

1) Održavajte čistoću
čistoća

  • Perite ruke prije upotrebe hrane i često za vrijeme pripreme hrane
  • Perite ruke nakon obavljanja nužde
  • Perite i održavajte higijenu svih površina, pribora i posuđa kojim se koristite za pripremu hrane
  • Zaštitite kuhinju i hranu od insekata, nametnika i drugih životinja

ZAŠTO?
Iako većina mikroorganizama ne uzrokuju bolesti, opasni mikroorganizmi se često mogu naći u tlu, vodi, životinjama i ljudima. Ti mikroorganizmi mogu se naći na rukama, krpama za brisanje i kuhinjskom priboru, osobito daskama za rezanje namirnica. Mogu se i najmanjim dodirom prenijeti na hranu i izazvati bolesti koje se prenose hranom.

 

 

2) Odvojite kuhanu hranu od sirove
križna kontaminacija

  • Odvojite sirovo meso, perad i plodove mora od ostale hrane
  • Upotrebljavajte posebnu opremu i pribor kao što su noževi i daske za rezanje namirnica za sirovu hranu
  • Čuvajte hranu u posudama kako biste izbjegli međusobni dodir sirovih i termički obrađenih namirnica

ZAŠTO?
Sirova hrana, a osobito meso, piletina i plodovi mora kao i njihovi sokovi, mogu sadržavati opasne mikroorganizme koji se mogu prenijeti na drugu hranu za vrijeme kuhanja ili pečenja i pohranjivanja hrane.

 

 

 

3) Potpuno termički obradite
kuhanje

  • Hranu temeljito prokuhajte ili ispecite osobito meso, perad i plodove mora
  • Hranu kao što su juhe i gulaši pustite da zavre da budete sigurni da se kuhaju pri 70 0C. Za meso i perad provjerite je li njihov sok bistar, a ne ružičaste boje. Bilo bi najbolje da upotrijebite termometar.
  • Temeljito podgrijte već skuhanu hranu

ZAŠTO?
Temeljito kuhanje i pečenje ubija skoro sve opasne mikroorganizme. Istraživanja su pokazala da termička obrada namirnice pri 70 0C može pomoći da hrana bude sigurna za upotrebu.
Hrana koja zaslužuje posebnu pažnju uključuje mljeveno meso, pečenje, koljenice i cijelu perad.

 

 

4) Čuvajte hranu pri sigurnim temperaturama
hlađenje

  • Ne ostavljajte skuhanu ili pečenu hranu na sobnoj temperaturi duže od 2 sata
  • Brzo spremite u hladnjak svu skuhanu ili pečenu i lako pokvarljivu hranu ( po mogućnosti ispod 5 0C
  • Držite skuhanu ili pečenu hranu na toplom (iznad 60 0C) prije posluživanja
  • Ne pohranjujte hranu predugo, čak ni u hladnjak
  • Ne odmrzavajte smrznutu hranu na sobnoj temperaturi

ZAŠTO?
Mikroorganizmi se mogu razmnožavati vrlo brzo, ako se hrana drži na sobnoj temperaturi.
Držanjem hrane na temperaturama ispod 5 0C ili iznad 600C rast mikroorganizama se usporava ili zaustavlja. Neki opasni mikroorganizmi i dalje se razvijaju ispod 5 0C.

 

 

5) Upotrebljavajte zdravstveno ispravnu vodu i sirove namirnice
ČISTE NAMIRNICE

  • Upotrebljavajte zdravstveno ispravnu vodu ili je prokuhavajte da je učinite sigurnom
  • Odaberite svježe i zdrave namirnice
  • Odaberite namirnice koje su termički obrađene, kao što je pasterizirano mlijeko
  • Perite voće i povrće, osobito ako se jede sirovo
  • Ne upotrebljavajte hranu kojoj je istekao rok trajanja

 

ZAŠTO?
Sirove tvari uključujući vodu i led, mogu biti zagađene opasnim mikroorganizmima i kemikalijama. Toksične kemikalije mogu se razviti u oštećenim i pljesnivim namirnicama. pažljiv odabir sirovih namirnica i jednostavne mjere kao što su pranje i guljenje mogu smanjiti rizik.

 

 

ZNANJE = PREVENCIJA

 

Prijevod na hrvatski jezik: The World Bank, Croatia Country Office, Zagreb
Prevedeno uz dozvolu «Five keys to safer food» Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), 2001
Idejno rješenje plakata Svjetska zdravstvena organizacija (WHO)

Plakat u PDF formatu preuzmite na http://www.hah.hr/pdf/5kljuceva.pdf

 




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sonja Bulešić Milić   datum: 15. 10. 2013.

Kalendar šk.god. 2021./2022.

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

 

  • Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga 2021 . godine i traje do 3. studenoga 2021. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2021. godine.
  • Prvi dio zimskoga odmora (Božićni praznici) za učenike počinje 24. prosinca 2021. godine i traje do 7. siječnja 2022. godine, s tim da nastava počinje 10. siječnja 2022. godine.
  • Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 21. veljače 2022 . godine i završava 25. veljače 2022. godine, s tim da nastava počinje 28. veljače 2022. godine.
  • Proljetni odmor (Uskrsni praznici) za učenike počinje 14. travnja 2022 . godine i završava 22. travnja 2022. godine, s tim da nastava počinje 25. travnja 2022. godine.

Izvor: https://ucenici.com/kalendar-za-2021-2022-godinu-s-cetiri-kraca-odmora-ucenika/

Album

Popis postojećih albuma:


Naziv albuma
Kreirao
Datum


Sonja Bulešić Milić
30. 4. 2018. 09:22
Sonja Bulešić Milić
17. 4. 2018. 12:18
Sonja Bulešić Milić
17. 4. 2018. 11:48
Sonja Bulešić Milić
26. 3. 2018. 14:44
Sonja Bulešić Milić
19. 3. 2018. 12:04
Sonja Bulešić Milić
15. 2. 2018. 16:13


Izjava o privatnosti

Ekonomska škola Pula poštuje privatnost posjetitelja ovog weba, te će sve prikupljene podatke prilikom ispunjavanja obrazaca koristiti isključivo u svrhe autentifikacije korisnika, analize i statistike. Ekonomska škola Pula ni u kojem trenutku neće podatke o korisnicima i posjetiteljima weba ponuditi trećim stranama kao relevantne podatke.

Ekonomska škola Pula ne snosi odgovornost za eventualnu štetu na računalu nastalu preuzimanjem datoteka s ovog weba ili s internetskih stranica do kojih čitatelji dođu putem poveznica s ovog weba.

Sve promjene politike privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.

Izjava o pristupačnosti
POPIS

PRONAĐI SE!

POPIS UČENIKA 1948.-2020.

Za pretragu kliknite na sličicu iznad 


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Korisne poveznice

Stručni časopisi

Dnevni tisak
 • Glas Istre


Vrijeme

Anketa (mala)
Posjetitelji weba, vi ste...








Državna matura


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2010.

Ukupno: 1084926
Danas: 2

Upitnik

Koliko znaš o zdravoj prehrani provjeri OVDJE wink


Tražilica




preskoči na navigaciju