preskoči na sadržaj
ULAZ U ŠKOLU OD UTORKA 16.11.2021.

OBAVIJEST!

Od utorka 16. 11. 2021. svi djelatnici prilikom ulaska u prostor škole moraju imati valjanu COVID potvrdu ili drugu odgovarajuću potvrdu, prema Odluci u prilogu. Odluka se ne odnosi na učenike škole.

Obavijest

VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE I OSTALE POSJETITELJE!

ULAZAK U ŠKOLU OD 16.11.2021. GODINE 

Poštovani roditelji te ostali posjetitelji Ekonomske škole Pula,

sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, od utorka, 16. studenog 2021. godine za ulazak u službene prostorije Ekonomske škole Pula potrebno je predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Drugi odgovarajući dokazi navedi su u Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.

Mole se roditelji i ostali posjetitelji da, ukoliko je moguće, najave svoj dolazak u školu te da pri ulasku u školu daju na uvid COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Preporuča se komunikacija u što većoj mjeri putem elektroničke pošte:

 email ekonomska-skola-pula@pu.t-com.hr

email ured@ss-ekonomska-pu.skole.hr

 

Prilog: 

Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova

VAŽNE INFORMACIJE, COVID-19

V A Ž N O !

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

1.  Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID- 19. u šk.god. 2021./2022. (HZJZ, 26.8.2021.)                              Dokument     
2. Postupak kod jednog učenika oboljelog od COVID-19 koji je bio na nastavi u vrijeme zaraznosti (HZJZ, 25.9.2021.) Dokument
3. Dobrovoljno cijepljenje djece protiv COVID-19 u dobi 12 i više godina. (HZJZ, 27.9.2021.) Dokument
4

Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantetne- Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene/samoizolacije s osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljene (HZJZ, 27.9.2021.)

Dokument
5.

Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene (Jasnije tumačenje vezano uz učenike) Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene/samoizolacije s osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljene (HZJZ, 1.10.2021.)

Dokument
Vijesti

Savjeti za karijeru

Stanje sa deficitarnim i suficitarnim zanimanjima proučite u nastavku - kliknite na opširnije:

Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja u 2016. godinu preuzmite OVDJE (grad Pula - str. 42)

Klikni na logo:

Ispuni upitnik interesa i kompetencija OVDJE


PREPORUKE: SREDNJE OBRAZOVANJE

Na razini srednjeg obrazovanja, programi se izvode lokalno, mobilnost zaposlenika je manja, a županija ima nadležnost nad upisima. Stoga se i preporuke prvenstveno izrađuju na županijskoj razini.

Postoje značajne varijacije među županijama, ali se velik broj programa ponavlja.
Kao deficitarni, odnosno programi za kojima postoje deficitarne potrebe navode se najčešće trogodišnji strukovni programi:

 • Iz strukovnih sektora turizma i ugostiteljstva: slastičar, kuhar, konobar, iz sektora poljoprivrede, prehrane i veterine: mesar, pekar, te graditeljstva i geodezije: tesar, zidar
 • Četverogodišnji strukovni (tehinički) programi vrlo se rijetko navode kao deficitarni, poglavito farmaceutski tehičar i medicinski tehničar

Kao suficitarni, odnosno programi za čijim je kompetencijama potražnja manja od ponude najčešće se navode četverogodišnji programi:

Posebno često iz strukovnog sektora ekonomije i trgovine (ekonomisti, komercijalisti, upravni refrenti, te hotelsko-ugostiteljski tehničari)
Trogodišnji strukovni programi rjeđe se navode kao suficitarni; najčešće prodavači, frizeri, fotografi, automehaničari i autolakireri

Analiza Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2015. godinu dostupna je na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

PREPORUKE: VISOKO OBRAZOVANJE

Za potrebe upisa i stipendiranja visokog obrazovanja lokalne se preporuke agregiraju na nacionalnu razinu.

Nezadovoljene potrebe uglavnom se javljaju na razini sveučilišnih studija (razina diplomskog ili integriranog studija).
Postoji određen broj polja za kvalifikacijama iz kojih su već niz godina prepoznate nezadovoljene potrebe (deficitarna) u većem broju županija:

 1. U području prirodnih znanosti: polje matematike
 2. U području tehničkih znanosti: u izrazitoj mjeri elektrotehnika, strojarstvo i računarstvo
 3. U području biomedicine i zdravstva: polja temeljnih medicinskih znanosti i farmacije
 4. U području društvenih znanosti: polja edukacijsko-rehabilitacijske znanosti i logopedije
 5. U području humanističkih znanosti: polje filologije i to dvije grane: anglistike i germanistike
 6. U području biotehničkih znanosti te umjetničkom području: ne postoje polja za čijim je kvalifikacijama registrirana raširenija potreba.

U mnogim županijama identificiran je i prevelik broj mladih s kvalifikacijama polja ekonomije i prava u odnosu na potrebe

 

RASTUĆI SEKTORI

Diljem Europe promjene u demografskoj strukturi i okolišu dugoročno zadaju potrebu za određenim vrstama zanimanja; takozvanim poslovima "bijelih kuta" (poslovi u zdravstvu, skrbi i drugim socijalnim uslugama) i "zelenim poslovima" (poslovi u energetici, gospodarenju vodama i otpadom, građevini, prijevozu, industriji, agrikulturi i šumarstvu) gdje će potrebe i prilike za radom biti sve veće. Posebno valja istaknuti zanimanja vezana uz energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije, odnosno sve potrebniji prijelaz na niskougljičnu tehnologiju. Također se očekuje daljnji razvoj sektora informacijskih i komunikacijskih tehnologija difuzijom ICT-a i nanotehnologije odnosno daljnju specijalizaciju postojećih poslova u navedenom sektoru.

Dugoročni trendovi zadani strukturnim promjenama i općim strategijama

"Bijeli" poslovi: u zdravstvu, skrbi i drugim socijalnim uslugama
"Zeleni" poslovi: vezani uz okoliš, energetsku učinkovitost i nošenje s klimatskim promjenema
Poslovi u skladu s nacionalnim i europskim razvojnim strategijama: programi i kompetencije koje odgovaraju odabranim sektorima "Pametnih specijalizacija" (npr. specijalizirana zanimanja u turizmu)Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sonja Bulešić Milić   datum: 25. 1. 2016.

Kalendar šk.god. 2021./2022.

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

 

 • Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga 2021 . godine i traje do 3. studenoga 2021. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2021. godine.
 • Prvi dio zimskoga odmora (Božićni praznici) za učenike počinje 24. prosinca 2021. godine i traje do 7. siječnja 2022. godine, s tim da nastava počinje 10. siječnja 2022. godine.
 • Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 21. veljače 2022 . godine i završava 25. veljače 2022. godine, s tim da nastava počinje 28. veljače 2022. godine.
 • Proljetni odmor (Uskrsni praznici) za učenike počinje 14. travnja 2022 . godine i završava 22. travnja 2022. godine, s tim da nastava počinje 25. travnja 2022. godine.

Izvor: https://ucenici.com/kalendar-za-2021-2022-godinu-s-cetiri-kraca-odmora-ucenika/

Album

Popis postojećih albuma:


Naziv albuma
Kreirao
Datum


Sonja Bulešić Milić
30. 4. 2018. 09:22
Sonja Bulešić Milić
17. 4. 2018. 12:18
Sonja Bulešić Milić
17. 4. 2018. 11:48
Sonja Bulešić Milić
26. 3. 2018. 14:44
Sonja Bulešić Milić
19. 3. 2018. 12:04
Sonja Bulešić Milić
15. 2. 2018. 16:13


Izjava o privatnosti

Ekonomska škola Pula poštuje privatnost posjetitelja ovog weba, te će sve prikupljene podatke prilikom ispunjavanja obrazaca koristiti isključivo u svrhe autentifikacije korisnika, analize i statistike. Ekonomska škola Pula ni u kojem trenutku neće podatke o korisnicima i posjetiteljima weba ponuditi trećim stranama kao relevantne podatke.

Ekonomska škola Pula ne snosi odgovornost za eventualnu štetu na računalu nastalu preuzimanjem datoteka s ovog weba ili s internetskih stranica do kojih čitatelji dođu putem poveznica s ovog weba.

Sve promjene politike privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.

Izjava o pristupačnosti
POPIS

PRONAĐI SE!

POPIS UČENIKA 1948.-2020.

Za pretragu kliknite na sličicu iznad 


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Korisne poveznice

Stručni časopisi

Dnevni tisak
 • Glas Istre


Vrijeme

Anketa (mala)
Posjetitelji weba, vi ste...
Državna matura


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2010.

Ukupno: 1083227
Danas: 8

Upitnik

Koliko znaš o zdravoj prehrani provjeri OVDJE wink


Tražilica
preskoči na navigaciju