preskoči na sadržaj
ULAZ U ŠKOLU OD UTORKA 16.11.2021.

OBAVIJEST!

Od utorka 16. 11. 2021. svi djelatnici prilikom ulaska u prostor škole moraju imati valjanu COVID potvrdu ili drugu odgovarajuću potvrdu, prema Odluci u prilogu. Odluka se ne odnosi na učenike škole.

Obavijest

VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE I OSTALE POSJETITELJE!

ULAZAK U ŠKOLU OD 16.11.2021. GODINE 

Poštovani roditelji te ostali posjetitelji Ekonomske škole Pula,

sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, od utorka, 16. studenog 2021. godine za ulazak u službene prostorije Ekonomske škole Pula potrebno je predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Drugi odgovarajući dokazi navedi su u Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.

Mole se roditelji i ostali posjetitelji da, ukoliko je moguće, najave svoj dolazak u školu te da pri ulasku u školu daju na uvid COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Preporuča se komunikacija u što većoj mjeri putem elektroničke pošte:

 email ekonomska-skola-pula@pu.t-com.hr

email ured@ss-ekonomska-pu.skole.hr

 

Prilog: 

Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova

VAŽNE INFORMACIJE, COVID-19

V A Ž N O !

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

1.  Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID- 19. u šk.god. 2021./2022. (HZJZ, 26.8.2021.)                              Dokument     
2. Postupak kod jednog učenika oboljelog od COVID-19 koji je bio na nastavi u vrijeme zaraznosti (HZJZ, 25.9.2021.) Dokument
3. Dobrovoljno cijepljenje djece protiv COVID-19 u dobi 12 i više godina. (HZJZ, 27.9.2021.) Dokument
4

Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantetne- Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene/samoizolacije s osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljene (HZJZ, 27.9.2021.)

Dokument
5.

Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene (Jasnije tumačenje vezano uz učenike) Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene/samoizolacije s osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljene (HZJZ, 1.10.2021.)

Dokument
Vijesti

Predavanje o poduzetništvu

U ponedjeljak 7. 3. 2016. godine u našoj je školi poduzetnica Patrizia Milani održala predavanje temu poduzetništva.

Kako je bilo pročitajte u nastavku, kliknite na::


Dana 7.3.2016. godine pred prepunom učionicom Ekonomske škole Pula uspješna i svestrana poduzetnica Patrizia Milani održala je nadahnuto predavanje učenicima škole na temu poduzetništva. Predavanje je započelo tako što je gošća postavila pitanje učenicima: Što želiš postići? I što želiš biti? Odgovor je najčešće bio – završiti školu. Poduzetnica je rekla kako je znakovito da učenici žele završiti školu ali ne znaju što stvarno žele raditi te žele li postati poduzetnici. Nakon toga ih je kroz predavanje i konkretne korake uputila kako postati poduzetnik objašnjavajući vrijednosti koje su potrebne u poduzetništvu i objasnila svaku od njih: upornost, znanje, hrabrost, komunikativnost, biranje kvalitetnog okruženja, smisao za organizaciju. Naglasila je da učenici mogu ako to žele odmah nakon srednje škole postati poduzetnici potkrijepljujući svoju tvrdnju konkretnim primjerima i načinima kako to učiniti.

Razgovor je dalje tekao u pravcu pozitivnog razmišljanja i doživljavanja sebe, samopouzdanosti i hrabrosti u ostvarivanju snova, jer snovi bez plana nisu produktivni. Njezin je moto: „Živi svoje snove!“ a da bi ih živjeli san treba pretočiti u plan i to onaj sa što više detalja. Naglasila je kako je ideja samo misao te da ideja mora biti podcrtana konkretnim ciljem i namjerom kako bi onda ta ideja i došla do svoje realizacije.

Govorila je o usredotočenosti na trenutak u kojem jesmo jer je i to dio organizacije, dio poduzetništva, te na koncu – ušteda vremena. Odlaganje ili neprisutnost u trenutku ne doprinose poduzetništvu.

Rekla je kako se ne treba sramiti istaknuti svoje kvalitete i svoje uspjehe: ako sami sebe ne cijenimo kako će nas drugi cijeniti?

Naglasila je da se poduzetništvo ostvaruje u svakom poslu, privatno i javno. Ono je potrebno u odnosu s prijateljima i u odnosu s obitelji.

Ono zahtijeva davanje pažnje, znanja, suradnju, te svatko može biti poduzetnik i stvaralac vlastitog života.

Govorila je o važnosti ulaganja u dobrobit zajednice i zašto je to vrijedno. Kao voditeljica Lions kluba, svjesna je potrebe za humanošću i solidarnošću.

Patrizia Milani želi ohrabriti mlade ljude na stvaranje i davanje i na ostanak u Hrvatskoj – uz visoku radnu etiku, koja je ključ uspjeha.

Čovjek pripada svijetu, pripada svojoj užoj i široj zajednici te taj osjećaj, svijest o pripadanju, treba razviti, a onda se i usuditi nešto poduzeti.

Pitali smo je o eventualnim neugodnostima u neravnopravnosti spolova u poduzetništvu, na što je odgovorila da ima neugodnosti jer ima raznih ljudi, ali one se prevladavaju samo tako što u drugom spolu vidimo najprije osobu, ravnopravnog partnera, pa tek onda muškarca ili ženu. Potrebno je prije svega emancipirati sebe kao osobu. Naglasila je da ne postoji žensko ili muško poduzetništvo nego postoji osoba koja je poduzetna jer ima takve karakteristike jer je fokusirana u tom pravcu. Prema tome poduzetnišvo je stvar osobnog stava i ono ne poznaje spol.

Rekla je učenicima da budu hrabri i da se ne boje pogrešaka. Imate pravo pogriješiti jer svaka pogreška je jedno iskustvo, škola koja nas može izgraditi u bolje i kvalitetnije osobe. No, ukoliko više puta pogriješimo na istom zadatku tada bi trebali stati i sami sebe preispitati idemo li u ispravnom pravcu. Na pitanje kakav bi trebao biti sustav obrazovanja usmjeren prema poduzetništvu odgovara da je znanje potrebno ali uz to i intuicija, srce i iskustvo koje stječemo u životu i implementiramo u posao. Učenici su poduzetnici P. Milani postavljali mnoštvo pitanja i na kraju je nagradili velikim i srdačnim pljeskom.

Kristina Ratajec       Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Ratajec   datum: 8. 3. 2016.

Kalendar šk.god. 2021./2022.

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

 

  • Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga 2021 . godine i traje do 3. studenoga 2021. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2021. godine.
  • Prvi dio zimskoga odmora (Božićni praznici) za učenike počinje 24. prosinca 2021. godine i traje do 7. siječnja 2022. godine, s tim da nastava počinje 10. siječnja 2022. godine.
  • Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 21. veljače 2022 . godine i završava 25. veljače 2022. godine, s tim da nastava počinje 28. veljače 2022. godine.
  • Proljetni odmor (Uskrsni praznici) za učenike počinje 14. travnja 2022 . godine i završava 22. travnja 2022. godine, s tim da nastava počinje 25. travnja 2022. godine.

Izvor: https://ucenici.com/kalendar-za-2021-2022-godinu-s-cetiri-kraca-odmora-ucenika/

Album

Popis postojećih albuma:


Naziv albuma
Kreirao
Datum


Sonja Bulešić Milić
30. 4. 2018. 09:22
Sonja Bulešić Milić
17. 4. 2018. 12:18
Sonja Bulešić Milić
17. 4. 2018. 11:48
Sonja Bulešić Milić
26. 3. 2018. 14:44
Sonja Bulešić Milić
19. 3. 2018. 12:04
Sonja Bulešić Milić
15. 2. 2018. 16:13


Izjava o privatnosti

Ekonomska škola Pula poštuje privatnost posjetitelja ovog weba, te će sve prikupljene podatke prilikom ispunjavanja obrazaca koristiti isključivo u svrhe autentifikacije korisnika, analize i statistike. Ekonomska škola Pula ni u kojem trenutku neće podatke o korisnicima i posjetiteljima weba ponuditi trećim stranama kao relevantne podatke.

Ekonomska škola Pula ne snosi odgovornost za eventualnu štetu na računalu nastalu preuzimanjem datoteka s ovog weba ili s internetskih stranica do kojih čitatelji dođu putem poveznica s ovog weba.

Sve promjene politike privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.

Izjava o pristupačnosti
POPIS

PRONAĐI SE!

POPIS UČENIKA 1948.-2020.

Za pretragu kliknite na sličicu iznad 


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Korisne poveznice

Stručni časopisi

Dnevni tisak
 • Glas Istre


Vrijeme

Anketa (mala)
Posjetitelji weba, vi ste...
Državna matura


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2010.

Ukupno: 1083164
Danas: 18

Upitnik

Koliko znaš o zdravoj prehrani provjeri OVDJE wink


Tražilica
preskoči na navigaciju