preskoči na sadržaj
ULAZ U ŠKOLU OD UTORKA 16.11.2021.

OBAVIJEST!

Od utorka 16. 11. 2021. svi djelatnici prilikom ulaska u prostor škole moraju imati valjanu COVID potvrdu ili drugu odgovarajuću potvrdu, prema Odluci u prilogu. Odluka se ne odnosi na učenike škole.

Obavijest

VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE I OSTALE POSJETITELJE!

ULAZAK U ŠKOLU OD 16.11.2021. GODINE 

Poštovani roditelji te ostali posjetitelji Ekonomske škole Pula,

sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, od utorka, 16. studenog 2021. godine za ulazak u službene prostorije Ekonomske škole Pula potrebno je predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Drugi odgovarajući dokazi navedi su u Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.

Mole se roditelji i ostali posjetitelji da, ukoliko je moguće, najave svoj dolazak u školu te da pri ulasku u školu daju na uvid COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Preporuča se komunikacija u što većoj mjeri putem elektroničke pošte:

 email ekonomska-skola-pula@pu.t-com.hr

email ured@ss-ekonomska-pu.skole.hr

 

Prilog: 

Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova

VAŽNE INFORMACIJE, COVID-19

V A Ž N O !

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

1.  Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID- 19. u šk.god. 2021./2022. (HZJZ, 26.8.2021.)                              Dokument     
2. Postupak kod jednog učenika oboljelog od COVID-19 koji je bio na nastavi u vrijeme zaraznosti (HZJZ, 25.9.2021.) Dokument
3. Dobrovoljno cijepljenje djece protiv COVID-19 u dobi 12 i više godina. (HZJZ, 27.9.2021.) Dokument
4

Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantetne- Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene/samoizolacije s osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljene (HZJZ, 27.9.2021.)

Dokument
5.

Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene (Jasnije tumačenje vezano uz učenike) Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene/samoizolacije s osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljene (HZJZ, 1.10.2021.)

Dokument
Vijesti

diktiranje.hr

Predstavljen prvi

specijalizirani računalni program pretvorbe glasa u tekst za hrvatski jezik

u realnom vremenu,  javljeno je iz NEWTON Technologies Adria, tvrtke koja nudi tehnologiju za prepoznavanje glasa u Hrvatskoj, čija se aplikacija zove NEWTON Dictate (više na www.diktiranje.hr)


29. 12. 2016
RAZVIJEN PRVI PROFESIONALNI SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE GLASA U HRVATSKOJ

 MAŠA MARTINIĆ  VIJESTI

 

 

Konačno je predstavljen prvi specijalizirani računalni program pretvorbe glasa u tekst za hrvatski jezik u realnom vremenu,  javljeno je iz NEWTON Technologies Adria, tvrtke koja nudi tehnologiju za prepoznavanje glasa u Hrvatskoj, čija se aplikacija zove NEWTON Dictate.

Da Hrvatska više ne mora pisati već samo diktirati, pripomoglo je društvo NEWTON Technologies Adria, u vlasništvu NEWTON Media grupe iz Praga. NEWTON Dictate računalni je program koji direktno omogućuje uštedu vremena i resursa optimizacijom procesa rada. Dostupan je u 4 jezika, a u CEE regiji ima više od 7000 korisnika.

Direktor NEWTON Technologies Adria, Marko Poljak, objasnio je kako je došlo do predstavljanja ovog proizvoda u Hrvatskoj: „Niz godina razvijamo i koristimo sustave transkripcije govora u media intelligence tvrtkama unutar Grupe. Trenutno sustav koristimo za 24/7 transkripciju radijskog i TV programa, a sada je došlo vrijeme da taj proizvod prilagodimo i drugim industrijama u Hrvatskoj kojima je ta tehnologija prijeko potrebna, poglavito ovdje mislim na medicinu i pravo.“

„Odlučili smo“ nastavio je Poljak „u Zagrebu otvoriti predstavništvo za razvoj projekata iz govornih tehnologija za Adriatic regiju. NEWTON Dictate dostupan je i na hrvatskom jeziku, a paralelno usavršavamo slovenski i srpski jezični model, kao i specijalizirane rječnike. S obzirom na to da smo do sada sustav prezentirali ograničenom broju strateških partnera, pozitivno smo iznenađeni upitima i ponudama za suradnju, kako iz privatnog tako i iz javnog sektora, što upućuje na jasno usmjerenje, ali i optimizam društva u segmentu digitalizacije korištenjem tehnologija budućnosti.“

 

NEWTON Dictate nadmašio i daktilografa

NEWTON Dictate jednostavan je i intuitivan program za diktiranje na računalo odnosno za pretvaranje izgovorene riječi u tekst u realnom vremenu. Olakšava stvaranje tekstualnih dokumenata, a diktiranje je do dva puta brže od običnog tipkanja. NEWTON Dictate može koristiti svatko s minimalnim znanjem iz područja računarstva. Uz potpuno novi i jedinstven sustav prepoznavanja, NEWTON Dictate omogućuje veću preciznost transkribiranja teksta.

Razvojem računalnog programa i učestalim testiranjem te razvojem specijaliziranih rječnika,NEWTON Dictate postiže izvanrednu točnost transkripcije, čak i do 98%, kako javljaju iz NEWTON Technologies Adria.

 

Je li pronađeno rješenje za hrvatsku produktivnost?

NEWTON Dictate, kako javljaju iz NEWTON Technologies Adria, i dalje će razvijati nove rječnike kako bi uštedio vrijeme svojim korisnicima, posebno u zdravstvu, pravosuđu i odvjetništvu, Vladi i medijima. Vodeće zdravstvene ustanove već koriste ovu tehnologiju kako bi unaprijedile sustav zdravstva u Hrvatskoj.

NEWTON Dictate u medicinskoj praksi omogućuje liječniku da više vremena provodi s pacijentima, njegovo vrijeme se ne gubi na pretipkavanje nalaza, niti na dodatno ovjeru dokumenata nakon što su bili poslani na prijepis, čime se smanjuje i broj potencijalnih grešaka. Ovaj je računalni program kompatibilan sa specijaliziranim programima i omogućuje unos anamneze ili dijagnoze direktno u program od interesa.

 „Našim rješenjem optimiziramo radne procese te korisnicima omogućujemo brže obavljanje radnih zadataka, kako bi dobiveno vrijeme mogli usmjeriti gdje im je to potrebnije.“ ocjenjuje Poljak te dodaje kako bi ovo rješenje moglo pomoći efikasnosti sektora zdravstva i odvjetništva, ali i novinarstva u Hrvatskoj.

Može li ova tehnologija dovesti do smanjenja lista čekanja u hrvatskom zdravstvu, vrijeme će pokazati, no implementacija novih tehnologija u hrvatske sustave, svakako je pomak naprijed.

NEWTON Technologies Adria ne namjerava se zadržati samo na hrvatskim rječnicima jer već razvijaju regionalne slavenske jezike, najavljuju dolazak na slovensko i srpsko tržište i to već početkom 2017. godine.

„U fokusu su nam slavenski jezici, a u mogućnosti smo ponuditi i izraditi rješenja na temelju potreba krajnjih korisnika.“ nadodaje Poljak.

Hoće li se Hrvati konačno početi baviti poslovima za koje su školovani, još se ne zna, no kako tvrde iz NEWTON Technologies Adria, mogli bi postati produktivniji i efikasniji.

 

Promemorija sastanka ili terenskih intervjua

Ukoliko ste osoba od koje direktor uvijek zahtjeva promemoriju sastanka ili radite u društvu gdje je ovo obveza, dobra je vijest da NEWTON Dictate sadržava mogućnost naknadnog prijepisa snimke sastanaka radilo se o internom ili eksternom sastanku. Ukoliko još niste u organizaciju svoga posla odlučili imati prijepise ili promemorije svih sastanaka, razmislite još jednom. Dijeljenje sadržaja sa sastanaka povećava povjerenje u pružatelja usluge. NEWTON Dictate datoteku sprema na takav način da je zvuk povezan s tekstom pa je omogućeno efikasno pretraživanje arhiviranih datoteka i nakon mnogo vremena.

Uz korištenje mobilnih uređaja za diktiranje olakšava se rad zaposlenika na terenu, primjerice novinara. Izvještaji se diktiraju i šalju na automatsku transkripciju direktno sa terena. Uz diktat se mogu poslati i fotografije čime se dokumentira zatečeno stanje. Datoteke su obilježene dodatnim informacijama kao što su autor i trajanje, a moguće je odrediti i specifične primatelje pojedinih datoteka. Postoje mogućnosti datoteku poslati mailom ili direktno na mrežni folder kako bi ekipa odmah mogla početi sa obradom. Podatke je također moguće zaštititi i AES enkripcijom.

Osim toga, aplikacija sadrži funkciju inteligentnog formatiranja izdiktiranog teksta. Zahvaljujući tome, svaka se izdiktirana sintagma na temelju konteksta i okolnih riječi u transkriptu, stoga automatski formatira u uobičajenu formu.

 

Kako radi NEWTON Dictate?

Računalni program, NEWTON Dictate nije opterećen spolom osobe koja diktira, razumije razne načine izgovora, a njegova izvedba nije ograničena čak ni manjim govornim manama.

Program raspoznaje i ključne riječi i posebno ih ističe ili ih ne transkribira (ovisno o želji), a datoteke se spremaju u posebnom formatu koji sadržava zvučni zapis, pripadajući transkript i oznaku vremena čime se lako ulazi u trag izrečenom.

 

Rječnici koje NEWTON Dictate koristi sadrže stotine tisuća riječi, razvijen na temelju neuronskih mreža program prati kontekst izgovorenog te je sposoban samoispravljanju.

NEWTON Dictate ima širok raspon mogućnosti personalizacije za krajnjeg korisnika kao što su primjerice, predlošci i predefinirani tekstovi, stoga ova aplikacija nudi mogućnost i glasovnih naredbi.

Tako da je moguće i glasovno upravljanje MS Word programom.

 

Objava za medije
U Zagrebu, 29. prosinca 2016Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sonja Bulešić Milić   datum: 2. 2. 2017.

Kalendar šk.god. 2021./2022.

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

 

  • Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga 2021 . godine i traje do 3. studenoga 2021. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2021. godine.
  • Prvi dio zimskoga odmora (Božićni praznici) za učenike počinje 24. prosinca 2021. godine i traje do 7. siječnja 2022. godine, s tim da nastava počinje 10. siječnja 2022. godine.
  • Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 21. veljače 2022 . godine i završava 25. veljače 2022. godine, s tim da nastava počinje 28. veljače 2022. godine.
  • Proljetni odmor (Uskrsni praznici) za učenike počinje 14. travnja 2022 . godine i završava 22. travnja 2022. godine, s tim da nastava počinje 25. travnja 2022. godine.

Izvor: https://ucenici.com/kalendar-za-2021-2022-godinu-s-cetiri-kraca-odmora-ucenika/

Album

Popis postojećih albuma:


Naziv albuma
Kreirao
Datum


Sonja Bulešić Milić
30. 4. 2018. 09:22
Sonja Bulešić Milić
17. 4. 2018. 12:18
Sonja Bulešić Milić
17. 4. 2018. 11:48
Sonja Bulešić Milić
26. 3. 2018. 14:44
Sonja Bulešić Milić
19. 3. 2018. 12:04
Sonja Bulešić Milić
15. 2. 2018. 16:13


Izjava o privatnosti

Ekonomska škola Pula poštuje privatnost posjetitelja ovog weba, te će sve prikupljene podatke prilikom ispunjavanja obrazaca koristiti isključivo u svrhe autentifikacije korisnika, analize i statistike. Ekonomska škola Pula ni u kojem trenutku neće podatke o korisnicima i posjetiteljima weba ponuditi trećim stranama kao relevantne podatke.

Ekonomska škola Pula ne snosi odgovornost za eventualnu štetu na računalu nastalu preuzimanjem datoteka s ovog weba ili s internetskih stranica do kojih čitatelji dođu putem poveznica s ovog weba.

Sve promjene politike privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.

Izjava o pristupačnosti
POPIS

PRONAĐI SE!

POPIS UČENIKA 1948.-2020.

Za pretragu kliknite na sličicu iznad 


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Korisne poveznice

Stručni časopisi

Dnevni tisak
 • Glas Istre


Vrijeme

Anketa (mala)
Posjetitelji weba, vi ste...
Državna matura


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2010.

Ukupno: 1083673
Danas: 62

Upitnik

Koliko znaš o zdravoj prehrani provjeri OVDJE wink


Tražilica
preskoči na navigaciju