preskoči na sadržaj
ULAZ U ŠKOLU OD UTORKA 16.11.2021.

OBAVIJEST!

Od utorka 16. 11. 2021. svi djelatnici prilikom ulaska u prostor škole moraju imati valjanu COVID potvrdu ili drugu odgovarajuću potvrdu, prema Odluci u prilogu. Odluka se ne odnosi na učenike škole.

Obavijest

VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE I OSTALE POSJETITELJE!

ULAZAK U ŠKOLU OD 16.11.2021. GODINE 

Poštovani roditelji te ostali posjetitelji Ekonomske škole Pula,

sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, od utorka, 16. studenog 2021. godine za ulazak u službene prostorije Ekonomske škole Pula potrebno je predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Drugi odgovarajući dokazi navedi su u Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.

Mole se roditelji i ostali posjetitelji da, ukoliko je moguće, najave svoj dolazak u školu te da pri ulasku u školu daju na uvid COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Preporuča se komunikacija u što većoj mjeri putem elektroničke pošte:

 email ekonomska-skola-pula@pu.t-com.hr

email ured@ss-ekonomska-pu.skole.hr

 

Prilog: 

Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova

VAŽNE INFORMACIJE, COVID-19

V A Ž N O !

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

1.  Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID- 19. u šk.god. 2021./2022. (HZJZ, 26.8.2021.)                              Dokument     
2. Postupak kod jednog učenika oboljelog od COVID-19 koji je bio na nastavi u vrijeme zaraznosti (HZJZ, 25.9.2021.) Dokument
3. Dobrovoljno cijepljenje djece protiv COVID-19 u dobi 12 i više godina. (HZJZ, 27.9.2021.) Dokument
4

Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantetne- Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene/samoizolacije s osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljene (HZJZ, 27.9.2021.)

Dokument
5.

Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene (Jasnije tumačenje vezano uz učenike) Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene/samoizolacije s osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljene (HZJZ, 1.10.2021.)

Dokument
Vijesti

Noć istraživača 28. rujna

ZA PROGRAM - klikni na opširnije!

 

POGLEDAJ program, klikni na::

 


Europska noć istraživača u Puli održat će se 28. rujna 2018. na tri lokacije - TRG FORUM, GALERIJA CVAJNER i KINO VALLI. Događaj počinje u 17 sati i traje do 22 sata.

PROGRAM EUROPSKE NOĆI ISTRAŽIVAČA U PULI PO RADIONICAMA

KINO VALLI 16:00-22:00

ARHEOLOŠKE IGRE I RADIONICE:

Centar grada:

17:00 – 18:00 Interaktivna igra Istraži rimsku Pulu

Pravila igre potražite na prvom check-pointu ispred Arene (nije predviđen ulazak u Arenu). Između 17 i 18 sati preuzmite kartu grada u koju ćete unijeti rimske spomenike koje ste osvojili znanjem. Na svakom check-pointu saznat ćete zanimljivosti o pojedinom rimskom spomeniku Pule te će vam biti postavljeno pitanje o prethodno posjećenom spomeniku. Točan odgovor vodi do sljedećeg spomenika/check-pointa, a na posljednjem, u 18:30 sati čeka vas izvlačenje dobitnika zanimljivih nagrada!

Forum:

17:00 – 20:00 Arheološka igraonica za najmlađe

Saznajte što i kako istražuje arheolog i pronađite svoje prve arheološke nalaze!

18:00 – 20:00 Interaktivna radionica Dronovi + avioni + laseri = arheologija iz zraka

Doznajte kako arheolozi znaju gdje iskopavati prošlost i pronađite nalazišta! Sudionici će uz pomoć arheologa istraživati na daljinu, a uz pomoć slika dobivenih dronom, avionom i laserskim skeniranjem iz zraka otkrivat će arheološka nalazišta.

18:00 – 20:00 Interaktivna radionica Zaviri u mikroskopski svijet prošlosti

Provirite kroz mikroskop i saznajte što se krije u zemlji koju su arheolozi iskopali. Potražite tragove prapovijesnih biljaka, životinja i ljudskih aktivnosti!

Galerija Cvajner:

17:00 – 18:30 Interaktivna radionica Pronađi arheološko nalazište uz Google Earth

Saznajte kako arheolozi znaju gdje iskopavati prošlost i pronađite nalazišta! Sudionici će uz pomoć arheologa istraživati na daljinu; pretraživanjem uz pomoć aplikacije Google Earth otkrivat će arheološka nalazišta.

19:30 – 20:00 Pitaj arheologa

Imat ćete priliku arheologu postaviti pitanja na koja nikad niste znali odgovor! Uz razgovore sa znanstvenicima na vaša će pitanja odgovarati i posebna gošća: istraživačica koja je usto i dobitnica stipendije „Marie Sklodowska Curie”, svojevrsnog Oscara u znanstvenoj zajednici!

20:00 – 22:00 Znanstveni kviz (pub-kviz)

Kviz će biti organiziran u obliku pub-kviza. Bit će podijeljen na kategorije sa zanimljivostima iz raznih područja znanosti, a pobjedničku ekipu čeka nagrada.

UPOZNAJMO BAŠTINU: KROATISTIČKE I LATINISTIČKE INTERAKTIVNE IGRE:

Forum:

17:00 - 17:30 Interaktivna radionica Učimo glagoljicu

Okušajte se u pisanju glagoljice, jednog od tradicionalnih hrvatskih pisama!

17:00 - 17:30 Radionica izrade plakata Noći istraživača za najmlađe

Najmlađi će, uz pomoć studenata i profesora, potaknuti vlastitim dojmovima i doživljajima na Noći istraživača, izraditi svoj originalni plakat!

17:00 – 18:00 Interaktivna igra Lov na blago (okupljanje na Forumu, kviz-ture počinju u 17, 18 i 19 sati).

Pridružite nam se bez obzira na dob i upoznajte jezike i pisma našega podneblja! Uz poučnu šetnju, sudjelovat ćete u zanimljivu kvizu, koji vas, dok otkrivate dijelove mozaika naše trojezične i tropismene kulture, vodi ka krajnjem rješenju ovog lova na blago.

18:00 – 19:00 Interaktivna igra Lov na blago

18:00 – 19:00 Interaktivne didaktičke jezične igre

Pridružite nam i naučite nešto latinskih i staroslavenskih riječi! Očekuje vas i mala znanstvena radionica “Jezik i računalo” na kojoj ćete imati priliku naučiti kako se u današnje vrijeme ispravno služiti računalnim alatima u prevođenju, lekturi, korekturi…

19:00 - 19:30 Interaktivna radionica Učimo glagoljicu

19:00 - 19:30 Radionica izrade plakata Noći istraživača za najmlađe 19:00 – 20:00 Interaktivna igra Lov na blago

Galerija Cvajner:
19:30 – 20:00 Pitaj filologa!

Razgovor sa znanstvenicama i studentima hrvatskog te latinskog jezika i književnosti. Slobodno nam postavite pitanja! Oni koji žele znati više, imat će prilike čuti više o hrvatskome standardnom jeziku i dijalektima, kao i sudjelovati u jezičnom upitniku.

20:00 – 22:00 Znanstveni kviz (pub kviz)

Kviz će biti organiziran u obliku pub-kviza. Bit će podijeljen na kategorije sa zanimljivostima iz raznih područja znanosti, a pobjedničku ekipu čeka nagrada.

MOJ SUSJED JAPAN: RIJEČI, SLIKE I KULTURA:

Forum:

18:00 – 20:00 Pridružite se kanji, kana i japanskim interaktivnim igrama

Doznajte ponešto o različitosti raznih sustava pisanja, naučite ih razlikovati kroz zagonetke, igre, pisanje imena, nagađanja gairaigoa (stranih riječi). U interakciji ćemo se koristiti kana materijalima izrađenima posebno za govornike hrvatskog jezika!

18:30 – 19:00 Na pozornici: Kabuki i druge umjetničke demonstracije

Naučimo nešto o tradicionalnom obliku japanskog kazališta! Družimo se uz haiku, origami, kaligrafiju i sl.

19:00 - 19:30 Zaplešimo Souran Bushi

Zaplešite s nama tradicionalni ples uz pjesmu japanskih ribara s Hokkaida!

Galerija Cvajner:

17:00 – 17:30 Interaktivna radionica japanskog jezika

Uz pomoć animacija, moći ćete na zanimljiv način naučiti nekoliko osnovnih japanskih fraza i upoznati neke specifičnosti japanskog jezika. Savladajte japanski uz učenje japanskih pjesama! Iskušajte i naše interaktivne knjige, videozapise i druge materijale!

18:00- 18:30 Odjenimo yukatu, tradicionalnu japansku odjeću

Imat ćete priliku gledati oblačenje tradicionalne japanske odjeće a možda i isprobati!

19:30 – 20:00 Pitaj istraživača

Upoznajmo i družimo se s lektoricama japanskog jezika koje su došle iz Japana u Pulu. Saznajmo nešto novo o japanskom jeziku i načinu života u izravnom razgovoru s istraživačima japanolozima, studentima i izvornim govornicima japanskog jezika.

20:00 – 22:00 Znanstveni kviz (pub kviz)

Kviz o sadržaju koji se čuo tijekom dijela o „Istraživanju japanskog jezika i društva“ kroz događaj
Novel Technology, vidljiv na plakatima na ERN-u.

ŠTO NAS UČI ZNANOST O MORU?:

Forum:

17:00 – 22:00 Interaktivna radionica Dodirni veliku rakovicu i upoznaj njezin tajni svijet

Upoznajte veliku rakovicu (Maja squinado) i tradicionalne ribolovne alate za njezin izlov! U odgovarajućem akvariju bit će izloženi živi primjerci koje ćete moći izbliza promotriti, pa i dotaknuti (uz nadzor istraživača). Koristite se mikroskopom i otkrijte skriveni svijet mikro okruženja u kojemu živi velika rakovica! Vidjet ćete i tradicionalne ribolovne alate i pribor za izlov velike rakovice. Na kraju, ne zaboravite sudjelovati u kvizu na temu velike rakovice i testirati svoje novostečeno znanje!

Galerija Cvajner:

19:30 – 20:00 Pitaj istraživača – razgovor s istraživačima

Istraživači će vam odgovoriti na pitanja o životnom ciklusu velike rakovice, koji će vam prikazati uz uporabu lupe s projektorom, izravno na živim primjercima s naglaskom na jajašca, ličinke i organske sustave. Saznajte sve o hranidbenom lancu velike rakovice u moru i važnosti provedbe znanstvenih istraživanja kako bi se stekle nove spoznaje potrebne za razumijevanje bioloških procesa u morskom okolišu i podizanje svijesti o zaštiti prirodne i kulturne baštine.

20:00 – 22:00 Znanstveni kviz (pub kviz)

STEM:

Forum:

18:00 – 20:30 Interaktivna pokazna radionica Susret s robotima i 3D tiskanim mikroskopom

Pogledajte prikaz osnova robotike i demonstraciju rada robotskih ruku! Svjedočite natjecanju u upravljanju robotskim rukama! Uživajte u jedinstvenoj prilici da uživo vidite kako funkcionira 3D tisak, uz demonstraciju modela napravljenih za 3D tisak.

Temeljni cilj Projekta je raznovrsnim aktivnostima na području popularizacije znanosti približiti istraživačku djelatnost široj javnosti, studentima i učenicima, osvijestiti važnost znanosti i inovacija za razvoj društva kao i njihovu zabavnu i kreativnu dimenziju te potaknuti mlade da razmišljaju o istraživačkoj karijeri.

Hrvatski projekt Europska noć istraživača poziva javnost da o istraživačima razmišlja kao o svojevrsnim umjetnicima čija je djelatnost odraz njihove kreativnosti i originalnosti.

S obzirom na to da je 2018. Europska godina kulturne baštine, aktivnosti u 2018. godini bit će posvećene oživljavanju kulturne baštine, a one u 2019. na naglašavanje važnosti očuvanja kulturne baštine za budućnost.

Sama Noć istraživača održat će se kao i uvijek posljednji petak mjeseca rujna, a prethodit će joj brojna preddogađanja.

Suradnici na projektu Noći istraživača u Hrvatskoj su: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Hrvatsko katoličko sveučilište, Sveučilište Sjever, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Institut Ruđer Bošković, Mediteranski institut za istraživanje života, Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša – Split, Staroslavenski institut, The British Cuncil, Hrvatska zaklada za znanost i Državni zavod za intelektualno vlasništvo.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sonja Bulešić Milić   datum: 27. 9. 2018.

Kalendar šk.god. 2021./2022.

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

 

  • Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga 2021 . godine i traje do 3. studenoga 2021. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2021. godine.
  • Prvi dio zimskoga odmora (Božićni praznici) za učenike počinje 24. prosinca 2021. godine i traje do 7. siječnja 2022. godine, s tim da nastava počinje 10. siječnja 2022. godine.
  • Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 21. veljače 2022 . godine i završava 25. veljače 2022. godine, s tim da nastava počinje 28. veljače 2022. godine.
  • Proljetni odmor (Uskrsni praznici) za učenike počinje 14. travnja 2022 . godine i završava 22. travnja 2022. godine, s tim da nastava počinje 25. travnja 2022. godine.

Izvor: https://ucenici.com/kalendar-za-2021-2022-godinu-s-cetiri-kraca-odmora-ucenika/

Album

Popis postojećih albuma:


Naziv albuma
Kreirao
Datum


Sonja Bulešić Milić
30. 4. 2018. 09:22
Sonja Bulešić Milić
17. 4. 2018. 12:18
Sonja Bulešić Milić
17. 4. 2018. 11:48
Sonja Bulešić Milić
26. 3. 2018. 14:44
Sonja Bulešić Milić
19. 3. 2018. 12:04
Sonja Bulešić Milić
15. 2. 2018. 16:13


Izjava o privatnosti

Ekonomska škola Pula poštuje privatnost posjetitelja ovog weba, te će sve prikupljene podatke prilikom ispunjavanja obrazaca koristiti isključivo u svrhe autentifikacije korisnika, analize i statistike. Ekonomska škola Pula ni u kojem trenutku neće podatke o korisnicima i posjetiteljima weba ponuditi trećim stranama kao relevantne podatke.

Ekonomska škola Pula ne snosi odgovornost za eventualnu štetu na računalu nastalu preuzimanjem datoteka s ovog weba ili s internetskih stranica do kojih čitatelji dođu putem poveznica s ovog weba.

Sve promjene politike privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.

Izjava o pristupačnosti
POPIS

PRONAĐI SE!

POPIS UČENIKA 1948.-2020.

Za pretragu kliknite na sličicu iznad 


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Korisne poveznice

Stručni časopisi

Dnevni tisak
 • Glas Istre


Vrijeme

Anketa (mala)
Posjetitelji weba, vi ste...
Državna matura


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2010.

Ukupno: 1083683
Danas: 66

Upitnik

Koliko znaš o zdravoj prehrani provjeri OVDJE wink


Tražilica
preskoči na navigaciju