2007-05-14 00:00:00

Ples MATURANATA - Quadrilla u Puli?Quadrilla za maturante 18.svibnja 2007. U Puli?
Tko sazna informaciju da li se pleše i u Puli dobiva nagradu - veliku DORINA čokoladu s lješnjacima, časti razrednica 4c!
Zabava! 

Quadrilla na Jelačić-placu

Oko 4.500 zagrebačkih maturanata uključit će se u ovogodišnji pokušaj obaranja rekorda i ulaska u Guinnessovu knjigu rekorda u masovnom sinhroniziranom plesanju takozvane quadrille, odnosno četveroreda koje će se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održati 18. svibnja 2007. Quadrillu će uz hrvatske maturante istovremeno plesati i maturanti iz Slovenije, BIH, Srbije i Makedonije, a kako bi postavili novi rekord, plesu se treba pridružiti više od 23.628 učenika, koliko ih je u natjecanju sudjelovalo prošle godine.

Entuzijastični maturanti za manifestaciju su se počeli pripremati još u ožujku ove godine, od kada gotovo svakodnevno nakon škole vježbaju plesne korake, a 4.500 zagrebačkih srednjoškolaca potpuno je uvjereno da će oboriti rekord. "Sigurno ćemo uspjeti. Vježbamo tek nekoliko dana, ali dobro se zabavljamo i na natjecanje se prijavio cijeli naš razred. Plešemo svakodnevno poslije škole, a prijavile smo se nakon što nas je pedagogica obavijestila o cijelom događanju", rekle su Zrinka i Ana iz XVI. gimnazije.

Kako je objasnio Tomislav Valdec, glavni koordinator iz plesnog studija Spin, pretpostavlja se da će ove godine četverored istovremeno plesati oko 30.000 maturanata, a za glavni nastup nosit će i posebnu odjeću kako bi cijeli dojam bio bolji. "Turistička zajednica Grada Zagreba pripremila je za maturantice crvene, a za maturante plave majice. Grad Zagreb dečkima će podijeliti zviždaljke, a curama kišobrane", napomenuo je Valdec.

 

Objavljeno u rubrici: Zabava , 27.4.2007 u 9:40, Suzana Štuličić

Ekonomska škola Pula