2019-12-06 10:28:35

Radionice za roditelje – „ USPJEŠNO RODITELJSTVO“

Udruga „ODISEJA“

Radionice za roditelje učenika OŠ i SŠ

„Uspješno roditeljstvo“

ZAVRŠILE RADIONICE ZA RODITELJE U 2019.

U Ekonomskoj školi u periodu od 03. listopada do 28. studenog 2019. god. organizirana je „mala škola“ za roditelje  učenika osnovnih i srednjih škola, pod nazivom „Uspješno roditeljstvo“. Radionice su se realizirale kroz 8 susreta u trajanju od 2 sata, a vodile su ih pedagoginja Ljiljana Juričić i psihologinja Marina Valić-Ivančić. Učestvovalo je 17 roditelja, od kojih njih 11 je dobilo Pohvalnice. Kriterij uspješnosti je bio prisustvovanje svakog roditelja najmanje 6 ili više susreta.

Kroz interaktivno učenje i druženje, roditelji su učili kako se nositi sa brigama i strahovima, kako bolje komunicirati s djetetom, kako pomoći djetetu da ima više samopouzdanja i bolju sliku o sebi, kao i kako uspješno surađivati sa školom. 

Na kraju su roditelji evaluirali cjelokupni rad u radionici i na skali od 1 do 5 ocijenili ga prosječnom ocjenom 4,80, a svoja očekivanja i primjenjivost sadržaja u praksi potvrdili ocjenom 4,62. Prepoznali su zanimljivost tema, dobru organizaciju i vođenje radionica od strane voditeljica, te ih ocijenili najvišom ocjenom 5,00.

Na pitanje što su dobili ovom edukacijom, roditelji su između ostalog, rekli: bolji uvid u međuljudske odnose, napredak u odnosu sa djetetom, promjene u očekivanjima i ponašanjima, više samopouzdanja, korisne savjete kako kvalitetnije komunicirati, kako se nositi sa strahovima i brigama, bolje razumijevanje vlastitog djeteta, nova znanja i iskustva kroz grupne razgovore s ostalim roditeljima, spoznaju kroz koje sve psihofizičke promjene moje dijete-adolescent prolazi i zašto se ponaša, tako kako se ponaša, kako više slušati, čuti i opažati, kako zajednički tražiti rješenja, a ne „ukopati“ se u probleme, kako biti bolji roditelj koji pruža pomoć i podršku svom djetetu, bolje i uspješnije funkcioniranje, kako u privatnom , tako i u profesionalnom životu,  te  na koncu druženje  s drugim roditeljima, nova prijateljstava, iskustva, ugodno i korisno provedeno vrijeme.

Roditelji su na kraju izrazili žaljenje što nije bilo i više susreta, kako bi se pojedine teme još dublje obradili. Poželjeli su da to ponovimo i u proljeće, preporučujući svim roditeljima ovakav tip edukacije.

Roditelji su uspješno završili ciklus radionica i dobili zaslužene pohvalnice!

ČESTITAMO!

Ovaj projekt Udruge „Odiseja“, financirala je Istarska županija.

Voditeljice radionica:

Marina Valić-Ivančić i Ljiljana Juričić

 


Ekonomska škola Pula