2013-11-08 06:46:40

Govor Ravnatelja povodom 65. obljetnice Škole

Dragi učenici, poštovani profesori i djelatnici Škole čestitam vam šezdeset i petu obljetnicu Dana škole.

Naša Škola je osnovana 1948. g. , razvijala se i rasla ukorak sa suvremenom Pulom. Tisuće učenika završilo je Ekonomsku školu i mnogi od njih dali su nemjerljiv doprinos razvoju naše sredine pa i šire.

Ekonomska škola Pula oduvijek je bila studentski i kadrovski inkubator nekada Više ekonomske škole, a kasnije Ekonomskog fakulteta u Puli, gdje je Viša ekonomska škola bila prva visokoškolska ustanova u Hrvatskoj, locirana izvan Zagreba.

Ekonomsku školu pohađali su brojni vodeći gospodarstvenici našega Grada, neki nekadašnji učenici Škole profesori su na Sveučilištu, ali najveći broj naših učenika su jednostavni, vrijedni i samozatajni članovi našeg društva na koje smo, isto tako,  jako ponosni.

Siguran sam da će i današnje generacije učenika Ekonomske škole Pula, dakle vi dragi učenici, nastaviti tim putem, da ćete postati ponajprije dobri, marljivi i pošteni ljudi, a onda i vrsni gospodarstvenici.

Danas je Ekonomska škola Pula prepoznatljiva  kao Škola čiji učenici postižu odlične rezultate na strukovnim natjecanjima, te, također, izvrsne sportske rezultate po kojima smo  najbolji u Gradu. Ekonomska škola Pula je i prostorno  prilagođena za rad i učenje svih učenika te je uspješno pohađaju brojni učenici s teškoćama. U ovom trenutku Škola ima 318 učenika u zanimanjima ekonomist i poslovni tajnik te 44 djelatnika.

Takvi nas rezultati s pravom čine zadovoljnima, ali i obvezuju na punu angažiranost kako bi i u budućnosti nastavili tim pravcem te bili i dalje, mjesto sigurnog i kvalitetnog učenja, odrastanja i odgoja generacija učenika.

    Ravnatelj

Petko Radulović, prof.


Ekonomska škola Pula