2014-10-14 12:44:34

Mjesec hrvatske knjige
 

Mjesec hrvatske knjige u Sveučilišnoj knjižnici u Puli

Ljubav je središnja tema nadolazećeg Mjeseca hrvatske knjige koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenog, a ovogodišnji programi odvijat će se pod motom "O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi".

(Kliknite na opširnije)

Središnji programi:

Nacionalni kviz za poticanje čitanja provodi se već dvadeset godina kroz mrežu narodnih i školskih knjižnica. Ovogodišnje online natjecanje za mlade čitatelje nosi naslovLjubav za početnikea trebalo je pročitati sljedeće naslove: Ljubav za početnike Zvonimira Baloga, Tišina i druge pjesme ili Tišina; memoarski zapisi; sabrane pjesme Dobriše Cesarića, Miševi i mačke naglavačke Luke Paljetka i Srebrne svirale Dragutina Tadijanovića. Svi točno riješeni kvizovi  bit će uključeni u izvlačenje krajem listopada 2014.

I ove se godine 23. listopada održava jednodnevna zajednička akcija popularizacije čitanja u kojoj sudjeluju brojne hrvatske knjižnice. Tog se dana organiziraju javna čitanja, druženja s knjigom u prostorima knjižnica, ali i na javnim mjestima: trgovima, ulicama, parkovima, kafićima, javnom prijevozu. Do sada se čitalo pod zvijezdama, pod krošnjama, u godini međugeneracijske solidarnosti se čitalo zajedno, lani se čitalo naglas, a ove se godine čita - o ljubavi.

Novost ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je natječaj za najbolju kratku pričuNeispričane ljubavi koji je bio otvoren od 1. rujna do 1. listopada 2014. Rezultati natječaja bit će objavljeni na konferenciji za medije Mjeseca hrvatske knjige 13. listopada 2014., a nagrade uručene na otvorenju manifestacije u Splitu.

Više o programima koji će se održavati u našoj knjižnici moći ćete uskoro pročitati u našem kalendaru događanja. 


Ekonomska škola Pula