2015-09-10 10:10:15

USRED

Obilježavanje Međunarodnog dana srednjoškolaca u organizaciji Udruge srednjoškolaca Hrvatske - pročitaj više, klikni na :::

Poštovani,

Želimo Vas obavijestiti o održavanju „Međunarodnog dana srednjoškolaca“ u organizaciji Udruge srednjoškolaca Hrvatske te Vas ovim putem pozvati da se pridružite krugu naših partnera kako bismo sudionicima omogućili nezaboravno iskustvo edukativnog, volonterskog, umjetničkog te informativnog karaktera.

USRED je jedina nacionalna udruga srednjoškolaca nastala s ciljem stvaranja organizacije koja će dati težinu i neovisnost trenutnom predstavničkom tijelu učenika Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske kako bi ono moglo kvalitetnije predstavljati i zastupati srednjoškolce na nacionalnoj i europskoj razini. Misija udruge jest, među ostalim i osnaživanje i jačanje kapaciteta školskih vijeća učenika, rad na obrazovanju srednjoškolaca kroz seminare i radionice, poticanje aktivizma među mladima, pružanje prilike srednjoškolcima da sami ostvare svoje projekte i zamisli, afirmacija mladih i perspektivnih umjetnika, promocija pravih stvaralačkih vrijednosti i kvalitetnog kulturnog života te pomoć ugroženim srednjoškolcima.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. studenog 1939. strijeljani bez suđenja. Ovaj dan povezan je s Deklaracijom o pravima srednjoškolaca, a ove godine obilježava se 76. obljetnica. Projekt će uključivati prvenstveno srednjoškolce, ali i osnovnoškolce te studente iz cijele Hrvatske.

Primarni cilj jest obilježiti Međunarodni dan srednjoškolaca te potaknuti da taj dan postane tradicionalno i sustavno obilježavan, što dosad nije slučaj. Također je važno osvijestiti srednjoškolce o njihovoj ulozi u društvu, zajamčenim pravima te mogućnostima koje im se nude u Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Kao neprofitabilna udruga koja mladima želi omogućiti kvalitetno iskustvo od važnosti za daljnje obrazovanje i osobni razvoj, pozivamo Vas da im to omogućimo i uz Vašu podršku.

U nadi da ćete prepoznati entuzijazam i trud uložen u ovaj projekt, očekujemo Vaš odgovor!

 

Za sve dodatne informacije, molim Vas da nas kontaktirate putem e-maila:

 marko.brnjic@usred.hr.


Ekonomska škola Pula