2016-05-16 14:08:53

Cestom leda do kraja svijeta


Poznati putopisac i biciklist Hrvoje Jurić u četvrtak će,
19. svibnja, u 19 sati u Puli predstaviti svoju prvu foto knjigu “Cestom leda do kraja svijeta”. Predstavljanje knjige, koje organizira Udruga ZUM, bit će u Dnevnom boravku društvenog centra Rojc, ulica Ljudevita Gaja 3.


 Klikni na:::


“Cestom leda do kraja svijeta” je foto knjiga koja je nastala kao rezultat dvomjesečnog putovanja biciklom od Osla do Nordkappa, najsjevernije točke Europe. Na ovo zahtjevno putovanje Jurić je krenuo 26. siječnja, a na Nordkapp je stigao 1. ožujka 2016. Stigavši na Nordkapp Hrvoje je postao četvrti čovjek na svijetu koji je uspio biciklom doći do ove točke u zimskim uvjetima. Iskustva s putovanja uz vlastite fotografije pretočio je u foto knjigu koja je prvi put javnosti predstavljena na Festivalu putnika u Šibeniku početkom svibnja. Tim predavanjem Jurić je ujedno i započeo dvomjesečno predstavljanje knjige diljem Hrvatske.
 
Na multimedijalnom predavanju Jurić kroz fotografije i video prikazuje surovost norveške zime i kako je biciklirati unutar Arktičkog kruga na -15 stupnjeva. Na predavanju će nam, osim samog putovanja, pričati i o tome  kako Norvežani žive, kakvi su im običaji, po čemu i koliko se razlikuju od nas. Nakon predavanja, svi posjetitelji moći će kupiti knjigu.
 


Ekonomska škola Pula