2016-12-07 16:11:23

9. prosinca Međunarodni dan borbe protiv korupcije

9. prosinca je Međunarodni dan borbe protiv korupcije (obilježava se od 2003. godine kada je Opća skupština UN posebnom rezolucijom ukazala na problem korupcije i potrebu svakodnevne borbe protiv nje).

Korupcija je izrazito negativna pojava koja ugrožavau gospodarski, društveni i politički razvoja i napredak općenito.

Plaću iz zagrebačkog proračuna prima oko 22.000 ljudi, pola od toga u Gradu, pola u Zagrebačkom holdingu...

90 posto od te 22 tisuće primljeno je preko veze...

:::

A općenacionalni razlog zbog kojega na ovo nema ni čuđenja, ni zgražanja je taj da Zagreb u Hrvatskoj nije nikakva iznimka. Nama je to normala. Stranačke vlasti bore se za svoja lena kao da im se piše smrt ako ih izgube. Probaj se zaposliti u Zadru ako nisi HDZ-ov. U Rijeci ako nisi SDP-ov. U Istri ako nisi u IDS-u. U Metkoviću ako nisi mostaš. Pa ćeš vidjeti kako diše naša "demokratska" i "europska" Hrvatska i čemu služe javni natječaji osim da si tom stranicom zakona svi zajedno obrišemo ono što ovdje nije zgodno spominjati.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

Današnji dan prilika je da se prisjetimo da su prevencija i borba protiv korupcije prioritet našeg svakodnevnog odgovornog djelovanja, čiji je cilj stvaranje društvene klime s pozitivnim društvenim vrijednostima - poštenjem i povjerenjem, gdje će koruptivno ponašanje postati društveno neprihvatljivo i izazvati opću osudu cijelog društva, a ne samo hrabrih pojedinaca

 


Ekonomska škola Pula