preskoči na sadržaj
Static HTML

#zajedno za EU

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Dadić  datum: 11. 2. 2020. 09:20

EU PROJEKT

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Dadić  datum: 4. 2. 2020. 14:35

Radionice za roditelje – „ USPJEŠNO RODITELJSTVO“

Udruga „ODISEJA“

Radionice za roditelje učenika OŠ i SŠ

„Uspješno roditeljstvo“

ZAVRŠILE RADIONICE ZA RODITELJE U 2019.

U Ekonomskoj školi u periodu od 03. listopada do 28. studenog 2019. god. organizirana je „mala škola“ za roditelje  učenika osnovnih i srednjih škola, pod nazivom „Uspješno roditeljstvo“. Radionice su se realizirale kroz 8 susreta u trajanju od 2 sata, a vodile su ih pedagoginja Ljiljana Juričić i psihologinja Marina Valić-Ivančić. Učestvovalo je 17 roditelja, od kojih njih 11 je dobilo Pohvalnice. Kriterij uspješnosti je bio prisustvovanje svakog roditelja najmanje 6 ili više susreta.

Kroz interaktivno učenje i druženje, roditelji su učili kako se nositi sa brigama i strahovima, kako bolje komunicirati s djetetom, kako pomoći djetetu da ima više samopouzdanja i bolju sliku o sebi, kao i kako uspješno surađivati sa školom. 

Na kraju su roditelji evaluirali cjelokupni rad u radionici i na skali od 1 do 5 ocijenili ga prosječnom ocjenom 4,80, a svoja očekivanja i primjenjivost sadržaja u praksi potvrdili ocjenom 4,62. Prepoznali su zanimljivost tema, dobru organizaciju i vođenje radionica od strane voditeljica, te ih ocijenili najvišom ocjenom 5,00.

Na pitanje što su dobili ovom edukacijom, roditelji su između ostalog, rekli: bolji uvid u međuljudske odnose, napredak u odnosu sa djetetom, promjene u očekivanjima i ponašanjima, više samopouzdanja, korisne savjete kako kvalitetnije komunicirati, kako se nositi sa strahovima i brigama, bolje razumijevanje vlastitog djeteta, nova znanja i iskustva kroz grupne razgovore s ostalim roditeljima, spoznaju kroz koje sve psihofizičke promjene moje dijete-adolescent prolazi i zašto se ponaša, tako kako se ponaša, kako više slušati, čuti i opažati, kako zajednički tražiti rješenja, a ne „ukopati“ se u probleme, kako biti bolji roditelj koji pruža pomoć i podršku svom djetetu, bolje i uspješnije funkcioniranje, kako u privatnom , tako i u profesionalnom životu,  te  na koncu druženje  s drugim roditeljima, nova prijateljstava, iskustva, ugodno i korisno provedeno vrijeme.

Roditelji su na kraju izrazili žaljenje što nije bilo i više susreta, kako bi se pojedine teme još dublje obradili. Poželjeli su da to ponovimo i u proljeće, preporučujući svim roditeljima ovakav tip edukacije.

Roditelji su uspješno završili ciklus radionica i dobili zaslužene pohvalnice!

ČESTITAMO!

Ovaj projekt Udruge „Odiseja“, financirala je Istarska županija.

Voditeljice radionica:

Marina Valić-Ivančić i Ljiljana Juričić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Dadić  datum: 6. 12. 2019. 10:28

Fotografski natječaj

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Dadić  datum: 27. 11. 2019. 08:35

Projekt SOS

U sklopu projekta SOS (socijaliziraj – osvijesti – samozaposli), učenici 4.a, 4.b, 3.a i 3.b razreda Ekonomske škole Pula predstavili su svoja razmišljanja i konkretizrali prijedloge upućene gradskoj upravi koji bi unaprijedili kvalitetu njihovih života i dodali nove sadržaje Gradu. Vođeni od strane prof. Zorana Orbovića učenici su u nekoliko susreta s predstavnicama Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, na posebnim obrascima naveli ideje te ciljeve realizacije takvih ideja. Najbolje ideje učenici su dana 29. listopada predstavili izravno gradonačelniku Grada Pule te dogradonačelnicima, pročelnicima i direktorima gradskih poduzeća u Vijećnici Grada Pule. Nakon intenzivnog trosatnog rada i rasprave, odabrane su tri najbolje ideje od ukupno 120 koje su toga dana učenici Ekonomske škole Pula, Gimnazije Pula i Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovine Pula iznijeli pred samim vrhom gradske uprave.

Čestitke učenicama 3.a razreda, Lauri Antunović i Ana Mariji Grgić, koje su s prijedlogom revitalizacije kultnog zabavnog centra Piramida osvojile 3. mjesto te  pohvale ostalim učenicima iz naše škole koji su toga dana hrabro predstavili svoje ideje i želje.

 

Za ostale fotografije kliknite na....opširnije.....

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Dadić  datum: 20. 11. 2019. 10:59

Projekt „Kulturni događaji i institucije Frankfurta“

Od 18. do  21. 10. 2019. su učenici Eleonra Bolković, Nina Katarin, Klara Pasković, Noel Hafizović, Arlinda Lekaj, Emanuela Lekaj, Ilenia Ušić, Pavao Botica, Niko Pezić i Marin Milić sudjelovali u projektu „Kulturni događaji i institucije Frankfurta“ kojeg je sufinanciralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. U projektu su sudjelovali i nastavnici, Damir Černac, prof., Ivana Škuflić,prof., Kruna Plavšić,prof. i Angelika Ugrinić-Hrelja,prof.  

Učenici su imali priliku posjetiti sajam knjiga, Europsku središnju banku, Commerzbank toranj, Römerberg, rodnu kuću J.W. Goethe-a i Klingerschule – Ekonomsku gimnaziju. Učenici su tijekom posjeta školi razgledali novouređene prostore škole, prisustvovali jednom nastavnom satu i razmjenjivali iskustva sa učenicima završnog razreda.

 

Za ostatak slika kliknite na opširnije.....

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Dadić  datum: 4. 11. 2019. 08:32

NATJECANJE

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Dadić  datum: 31. 10. 2019. 12:45

Projekt „Djeca slikom do Vile Marije“

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, 24. listopada 2019., učenici 4. b razreda, Leonard Glasnović, Nina Katarin, Nika Kenđelić i Ian Kuksov, u pratnji Nedjeljke Dubroje, prof., sudjelovali su u dugogodišnjem projektu Doma Vila Maria te osnovnih i srednjih škola Pule pod nazivom „Djeca slikom do Vile Marije“. Učenici su kombiniranom tehnikom izrađivali radove na temu istarskog pejzaža. Voditeljica susreta bila je likovna umjetnica Slavica Marin. Radovi će na proljeće biti izloženi u Galeriji MMC Luka. U navedenom projektu naša škola sudjeluje već 7 godina.

 

Za više slika kliknite na opširnije.....

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Dadić  datum: 29. 10. 2019. 08:29

˝Dani kolektivne sadnje drveća - Zasadi drvo, ne budi panj˝

U petak, 25. listopada 2019. godine učenici Ekonomske škole Pula sudjelovali su u akciji ˝Dani kolektivne sadnje drveća - Zasadi drvo, ne budi panj˝ te su posađene sadnice nara i žižule.

Sredstva za kupnju sadnica donirala je tvrtka C.M.G.C. d.o.o. 

Za ostatak fotografija kliknite na opširnije....

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Dadić  datum: 28. 10. 2019. 07:45
» Arhiva naših vijesti    
 


POPIS

PRONAĐI SE!

POPIS UČENIKA 1948.-2020.


Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Korisne poveznice

Stručni časopisi

Dnevni tisak
 • Glas Istre


Vrijeme

Anketa (mala)
Posjetitelji weba, vi ste...
Državna matura


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2010.

Ukupno: 1024645
Danas: 143

Upitnik

Koliko znaš o zdravoj prehrani provjeri OVDJE wink


Tražilica


preskoči na navigaciju